חפש בבלוג זה

יום שבת, 29 באוקטובר 2016

התחלה חדשה...

אז אחרי שנים שאני עוקבת אחרי בלוגים של בישול ואפייה ואחרי שכבר התחלתי להיכנס לעניינים באמת, החלטתי לפתוח בלוג משלי. 

אציג את עצמי, לאה גוטוביץ' (בקרוב כהן) מאורסת באושר ליובל כהן וביחד אנחנו מגדלים את וולט, כלב מעורב עם כנעני בן שנה ו-8 חודשים. סיימתי לפני כחודשיים תואר ראשון בחשבונאות ויחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית ואחרי 4 שנים של לימודים מפרכים החלטתי לבצע תפנית בחיי. מאז ומתמיד נמשכתי לקונדיטוריה, הכל התחיל מהבית. 

נולדתי בפאריז וכך גם הוריי. בבית אנחנו מדברים צרפתית ונושמים את צרפת. מאז שאני זוכרת את עצמי אני זוכרת את הריחות של העוגות, העוגיות והבישולים של אמא שלי. אמא שלי מגיל קטן לימדה אותי להעריך אוכל טוב, לטעום ולהתענג על אוכל ובעיקר על כל מה שבגזרת המתוק.

בכל ביקור שלי בפאריז אני ואמא שלי מבלות כל אחר הצהריים בקונדיטוריה או כל סלון תה אחר על קפה/תה וכמה עוגות. כך, לומדות על טעמים חדשים, חיבורים חדשים ועל אפשרויות חדשות בעולם האפייה והקונדיטוריה.

אז כבר בשנה השנייה ללימודיי החלטתי שאני וחשבונאות זה לא הולך ביחד. אני צריכה לעשות משהו עם הידיים שלי, עם היצירתיות שבי ותמיד הייתה בי. מגיל קטן אני אוהבת לצייר, למדתי את זה בבית הספר ותמיד בבית ליוויתי את אמא שלי בבחירת המטעמים שנכין ובחשיבה על רעיונות חדשים לשילובים חדשים ומסקרנים. כל פעם שאני רואה פרק של מאסטר שף או כל ריאליטי אחר הקשור לאוכל ולאפייה בפרט אני חושבת לעצמי "מה אני הייתי עושה?" ומנסה לאתגר את עצמי כל פעם מחדש. לכן, החלטתי, אני, אחרי הלימודים הולכת ללמוד קונדיטוריה.

האופציה הראשונה שקפצה לראשי הייתה ביה"ס "בישולים" אחריו אני עוקבת בכל פלטפורמה אפשרית. ידעתי שגדולי הקונדיטורים מתארחים בו לסדנאות וכי שמו מוכר הן בארץ והן בחו"ל. רציתי עבורי את ההכי טוב שקיים! 

ואכן, ב-25.8 (תאריך שפעם היה נראה כה רחוק מלהתממש) התחלתי את קורס הקונדיטוריה המיוחל כל כך. פעמיים בשבוע, 5 שעות בהן לומדים את כל רזי הקונדיטוריה. גם אם לפעמים הדברים מוכרים לי מהבית, עדיין כל פעם אני לומדת דברים חדשים - איך מגיבים החומרים אחד עם השני, מדוע - וכן גם לומדת דברים על עצמי.

אבל, לא רק הקורס מהווה עבורי התחלה חדשה. עם סיום לימודיי, אני ובן זוגי עזבנו את ירושלים והתחלנו את חיינו כבוגרים ברמת גן. בן זוגי עורך דין עובד במשרד עורכי דין גדול ואני במקביל לקורס התקבלתי לעבוד בסניף של קונדיטוריה ידועה כמוכרת. כך, אני לומדת גם על הצד האחר של התחום - הצד העסקי. כל יום אני לומדת דברים חדשים - מה כדאי לעשות וממה כדאי להימנע, מה הלקוחות אוהבים יותר ולמה הם מתחברים פחות, התמודדות עם לקוחות בכלל (לא תמיד פשוט חייבת לציין אבל בסוף שומרים רק את החוויות הטובות).

זו ההתחלה החדשה של חיי. פרק חדש בחיי, פרק טוב יותר ועל כן, הרגשתי שזה הרגע הנכון לפתוח את הבלוג ולחשוף בו את המתכונים שלי, את החוויות שלי מהקורס, תהיות ובעיקר לחשוף את עצמי.

אז, 3...2...1...צא!

מקווה שלא חפרתי לכם יותר מדי,

ובעיקר מקווה שנתראה עוד בהמשך :)

רוח שטות בהפסקה בשיעור בצק רבוך :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה