חפש בבלוג זה

יום שני, 12 בדצמבר 2016

שיעור עיצוב עוגות וקביעתו של אירוע משמח :)

הייתי מאוד סקפטית לגבי שיעור עיצוב העוגות. לעולם לא חיבבתי את בצק הסוכר ואת כל עניין הפיסול בו, מה גם שאכילתו איננה כה מענגת! אולם, החלטתי להגיע פתוחה ולזרום עם השיעור והדמיון שלי.

את השיעור העבירה שפית אחרת אשר איננה מן הצוות הקבוע בבית הספר ומתמחה בתחום. היא הביאה את כל הציוד הנחוץ והתחלנו. למען השיעור הכנו בשיעור הבחושות עוגת שוקולד. כל אחד ציפה את עוגת השוקולד בגנאש ובקרם החמאה שהוכן מראש. בנוסף, כל אחד מילא את העוגה שלו בשלל טוב ובכל מה שהאדם אליו מיועדת העוגה אוהב.

למעשה נוכחנו לדעת כי העוגה אשר נעטפת בבצק סוכר יכולה להיות טעימה ואף חייבת להיות כך! לרוב אנו נרתעים מבצק הסוכר מאחר והעוגה תחתיו יבשה ולא טעימה שכן בצק הסוכר לא סובל מקרר. אבל, הדבר לא צריך להיות כך. ניתן למרוח ולמלא את העוגה אותה מכינים בשלל דברים.

במקרה שלי, החלטתי להכין את העוגה עבורי ועבור בן זוגי. באותם ימים אני ובן זוגי, יובל, התעסקנו בחיפוש אולם על מנת לחגוג את החתונה שלו בחודש יולי הקרוב. מאחר והיינו קרובים לחתימת חוזה עם אולם מסוים החלטתי שהעוגה תעוצב כך שהיא תהווה את תמונת ה- SAVE THE DATE שלנו אותה נפרסם בפייסבוק כך שכולם יידעו על האירוע המשמח. מילאתי את העוגה בכל מה שאנחנו אוהבים - פרלינה אגוזי לוז כאשר בחצי אחד היה ברס אגוזי לוז ובחצי השני קוקוס קלוי, כל אלו מעורבים בבפנוכו הרך של עוגת השוקולד.

ציפיתי את העוגה בבצק סוכר לבן. מאחר ויש לנו כלב, וולט, החלטתי לעצב בבצק סוכר אותי ואת יובל ככלבים אשר האחד הוא חתן והשני הוא הכלה. לא היה מקום לפסל את וולט ולכן החלטתי שאנחנו נהיה הכלבים :P.

הוספתי אלמנטים של חתן וכלה ובצידי העוגה הוספתי את הכיתוב "SAVE THE DATE".

כשהעוגה הייתה מוכנה צילמתי אותה, שמרתי טוב טוב את התמונה וחיכיתי לרגע הנכון. ואכן, לפני מספר ימים חתמנו על חוזה עם אולם ויש תאריך - יום ד' ה-5.7.2017 יהיה היום שלנו! מיד לאחר מכן פרסמתי את התמונה של העוגה.

השיעור היה אחד השיעורים המהנים ביותר בקורס (להפתעתי!). למעשה, גיליתי שאני אוהבת לעצב עוגות! מאז ומעולם אני מציירת ואוהבת לעבוד עם הידיים ואכן תחום עיצוב העוגות מאוד מדבר אליי! מאוד נהניתי לשבת בפינה שלי עם כל החומרים ולגלות כל כך הרבה דברים שניתן לעשות עם בצק הסוכר! הדמיון שלי פרח ולא הפסקתי לחשוב על מה עוד ניתן לעשות! אכן - גיליתי תחום שמעניין אותי ובימים אלו אני חושבת ברצינות יתרה לעסוק בו בעתיד (כמובן שתקבלו עדכונים על כך!).

קניתי כבר בצק סוכר, קניתי ציוד והחלטתי - אלמד בעצמי לבינתיים ולאחר הקורס אתחיל קורס בעיצוב עוגות!

בנוסף, הופתעתי שהבצק סוכר היה לי מאוד טעים - איכותי ולא מתוק מדי (אבל לא הצלחתי לאכול את כולו כמובן). והעוגה? שלמות כמובן! כל מה שאני אוהבת מרוכז בעוגה אחת - בן זוגי, הכלב שלנו, הקונדיטוריה והיצירה.

לסיכום, בצק סוכר זה טעים, העוגה חייבבבתת להיות טעימה ולפסל בבצק סוכר זה כיף ובהחלט הפך לאחד מהתחביבים החזקים שלי שבתקווה יהפכו למקצועיים! ומה שהכי חשוב - אני ובן זוגי, יובל, אחרי 3 שנים וחצי של זוגיות, שנתיים של אירוסין, סוף סוף מתחתנים ויש לזה תאריך - 5.7.2017!

לבסוף - בקשה קטנה, אם תוכלו להיכנס לקישור הבא ולעשות לייק :
https://www.facebook.com/wallamazaltov/photos/a.1262029347192678.1073741847.133318463397111/1265181543544125/?type=3&pnref=story

מדובר בתחרות של וואלה והזוג שזוכה בהכי הרבה לייקים יזכה בשמלת כלה. עזרו ליובל לצמצם נזקים :P

להלן התוצאה :


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה