חפש בבלוג זה

יום ראשון, 15 בינואר 2017

שיעור מרנג

אז אחרי שעברתי בהצלחה את מבחן האמצע (שכלל מבחן עיוני + מבחן מעשי של הכנת טארט אגסים) חזרנו לשגרת השיעורים. הנושא הפעם - מרנג!

מרנג - הקצפה של חלבונים. נראלי שהמרנג מדורג די גבוה ברשימת הפחדים של קונדיטור. תמיד חוששים להקציף יותר מדי, לא מספיק, אולי הסירופ לא בטמפ' הנכונה, זילוף לא אחיד וכו' וכו'.

חייבת להודות שלעולם לא פחדתי כל כך מהמרנג אך כשהגענו לשיעור והשף התחיל להדגים ולהסביר פתאום הבנתי שהעניין טיפה יותר מורכב ממה שחשבתי. לעולם לא פספסתי הקצפה של חלבונים ופתאום התחלתי לחשוש שזה יתחיל. מכירים את זה שאתם עושים משהו בטבעיות מבלי לחשוב ופתאום שאתם מבינים ממה זה מורכב כאן מתחיל החשש לפספס וכך גם גדל הסיכוי לפספוס.

בקיצור, למדנו על 3 סוגי המרנגים : צרפתי, איטלקי ושוויצרי. התנסינו בשלושתם ולשמחתי - לא פספסתי אפילו לא אחד. הכי נהניתי מהכנת המקרונים. כבר הכנתי בביתי מקרונים והם יצאו מעולים! כאן חששתי כי ידעתי שחייבים לזלף באחידות. אנחנו בבית ספר לקונדיטוריה, לא בבית, הכל חייב להיות מושלם, מוכן למכירה! אז המקרונים לא יצאו לי הכייייי אחידים בעולם אבל וואלה? היו טעימים! מקרונים במילוי שוקולד מריר ופטל. מה יכול להיות רע??

הכנו גם את קינוח הפבלובה המוכר וכן פאי לימון עם מרנג מעליו. 

וכרגיל, תמונות של התוצרים :





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה