אז אחרי רצף שיעורי עוגות הראווה הגיע שיעור אשר מאגד מספר שיעורים שהיו לנו בקורס והוא שיעור טארטים מתקדמים. עוגות אשר מבוססות על בסיס שהינו קלתית בצק פריך (כמו בטארט קלאסי) אשר מלא בגנאש ו/או מחית ומעליו מונח אינסרט בצורת קרמה למשל (גנאש עשיר יותר וקרמי יותר) מזוגג בזיגוג מבריק או מרוסס. ללא ספק גם עוגות אלו נחשבות כעוגות ראווה והן עוגות מרשימות לא פחות מעוגות הראווה שבפוסט הקודם.
בשיעור ההדגמה הדגים השף טארט שוקולד דולצ'ה ובננה יחד עם טארט שוקולד ופירות יער. הטארטים הורכבו כאמור מקלתית של בצק פריך אשר באחד הייתה מלאה בגנאש שוקולד מריר וגנאש שוקולד דולצ'ה. שוקולד דולצ'ה הוא שוקולד אשר בטעמו מזכיר מאוד ריבת חלב. צבעו צבע של קרמל בהיר ויש לו טעם עשיר של ריבת חלב. מעל הגנאשים, הונח קרמה בננה אשר זוגג בזיגוג שוקולד מריר כהה מאוד ומבריק. הטארט עוטר בנשיקות קטנות וכמובן שאי אפשר שלא לסיים עם נגיעה קטנה של נצנצים זהובים. קלתית טארט פירות היער הכילה גנאש שוקולד מריר משולב עם פירות יער כאשר מעליו הונח קרמה פירות יער מזוגג בזיגוג אדום מבריק וחושני להפליא! הטארט עוטר בשנטיי (סוג של קצפת) בצידיו.
הרגע המרתק ביותר בשיעור הוא ברגע הטעימות כאשר חוצים את הטארט לשניים ומתגלות השכבות השונות, ישרות כמו פלס והמרקמים השונים.
בשיעור המעשי הכנו את הטארט שוקולד דולצ'ה ובננות. למרבה צערי, אני לא חובבת בננות גדולה ונדיר מאוד שאני אוהבת קינוחים המשלבים בתוכם בננות. לכן, לא כל כך נהניתי מן הטארט אבל אני יכולה לחתום שחור על גבי לבן ששאר הטועמים, כלומר יובל, נהנו ממנו מאוד!
הטארטים של השף :

הטארט שהכנתי :
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה