אז ככה...
עזבתי את עבודתי כמוכרת בשמו. התחלתי לחפש עבודה בתחום הקונדיטוריה, התראיינתי במאפיות, קונדיטוריות וכך גם מסעדות. הרגשתי שהגיע הזמן לעשות את הדבר שלו כה חיכיתי מזה מספר שנים, להיכנס לעניינים ולעבוד במה שאני אוהבת. והצלחתי!
התקבלתי לעבוד כקונדיטורית במסעדת "טופולופומפו" של אבי קונפורטי. אחת המסעדות הטובות בארץ. אני מכירה את המטבח של קונפורטי כבר 20 שנה לפחות! מאז ומתמיד נהגתי לאכול במסעדות שלו - זוזוברה וצפרה (בעיקר זוזוברה אשר קיימת כבר הרבה שנים). אני מאוד אוהבת את המטבח שלו - שילוב הטעמים, התיבול המדויק, המרקמים השונים. מעולם לא יצא לי לאכול בטופולופומפו אך שמעתי עליה רבות וידעתי שזו אחת המסעדות הטובות והיקרות בארץ. אין התחלה טובה יותר מזו! כעת אני אכן נוכחת לדעת שזו מסעדה מעולה! הקינוחים בה פשוט מושלמים! כל אחד שונה מן האחר. קינוחים מגוונים שמשלבים טעמים שונים, תבלינים, גלידות, מרקמים שונים. בקיצור - פצצה!! ממליצה בחום לכל אחד ואחת! ואם במקרה אתם באים ואני שם, אולי גם תפונקו :P
אז היום אני קונדיטורית בטופולופומפו :) העבודה לא קלה אני מודה אך לומדים בה כל כך הרבה! נחשפים לצורות עבודה שונות, חומרי גלם מגוונים וכן גם אנשים שונים ובצבעים שונים :) סוף סוף הגשמתי את המטרה שלי - אני קונדיטורית!
ובתזמון מושלם שכזה, הגענו לשיעור קינוחי המסעדות בבית הספר.
מדובר בשיעור שבו לומדים לצלחת קינוחים, לבחור את סדר ההכנות בהתאם לקינוח ולמרכיביו השונים, לבנות קינוחים אשר הרכבתם לוקחת זמן קצר וכו'. בשיעור זה מנסים להעביר לתלמיד את חווית הסרוויס במסעדות. עיקר העבודה הייתה בקבוצות אך כל אחד בחר כיצד להרכיב ולצלחת את המנה שלו. למדנו להכין סופלה שוקולד, ברד פודינג שוקולד בננה עם ליבת גנאש שוקולד וגלידת קרמל מלוח, קרם ברולה ופרופיטרול.
עזבתי את עבודתי כמוכרת בשמו. התחלתי לחפש עבודה בתחום הקונדיטוריה, התראיינתי במאפיות, קונדיטוריות וכך גם מסעדות. הרגשתי שהגיע הזמן לעשות את הדבר שלו כה חיכיתי מזה מספר שנים, להיכנס לעניינים ולעבוד במה שאני אוהבת. והצלחתי!
התקבלתי לעבוד כקונדיטורית במסעדת "טופולופומפו" של אבי קונפורטי. אחת המסעדות הטובות בארץ. אני מכירה את המטבח של קונפורטי כבר 20 שנה לפחות! מאז ומתמיד נהגתי לאכול במסעדות שלו - זוזוברה וצפרה (בעיקר זוזוברה אשר קיימת כבר הרבה שנים). אני מאוד אוהבת את המטבח שלו - שילוב הטעמים, התיבול המדויק, המרקמים השונים. מעולם לא יצא לי לאכול בטופולופומפו אך שמעתי עליה רבות וידעתי שזו אחת המסעדות הטובות והיקרות בארץ. אין התחלה טובה יותר מזו! כעת אני אכן נוכחת לדעת שזו מסעדה מעולה! הקינוחים בה פשוט מושלמים! כל אחד שונה מן האחר. קינוחים מגוונים שמשלבים טעמים שונים, תבלינים, גלידות, מרקמים שונים. בקיצור - פצצה!! ממליצה בחום לכל אחד ואחת! ואם במקרה אתם באים ואני שם, אולי גם תפונקו :P
אז היום אני קונדיטורית בטופולופומפו :) העבודה לא קלה אני מודה אך לומדים בה כל כך הרבה! נחשפים לצורות עבודה שונות, חומרי גלם מגוונים וכן גם אנשים שונים ובצבעים שונים :) סוף סוף הגשמתי את המטרה שלי - אני קונדיטורית!
ובתזמון מושלם שכזה, הגענו לשיעור קינוחי המסעדות בבית הספר.
מדובר בשיעור שבו לומדים לצלחת קינוחים, לבחור את סדר ההכנות בהתאם לקינוח ולמרכיביו השונים, לבנות קינוחים אשר הרכבתם לוקחת זמן קצר וכו'. בשיעור זה מנסים להעביר לתלמיד את חווית הסרוויס במסעדות. עיקר העבודה הייתה בקבוצות אך כל אחד בחר כיצד להרכיב ולצלחת את המנה שלו. למדנו להכין סופלה שוקולד, ברד פודינג שוקולד בננה עם ליבת גנאש שוקולד וגלידת קרמל מלוח, קרם ברולה ופרופיטרול.
ברד פודינג שוקולד בננה עם ליבת גנאש שוקולד וגלידת קרמל מלוח
קרם ברולה קלאסי
סופלה שוקולד קלאסי עם גלידת וניל
הפרופיטרול טרם צולמו שכן הם מייד נאכלו על ידי צוות בית הספר :P
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה