חפש בבלוג זה

יום רביעי, 16 בנובמבר 2016

מתכון ראשון - כדורי שוקולד שוודים

אז לפני כ-3 שבועות זכיתי בהגרלה שערכה מאפייה שוודית חדשה בתל אביב בשם FIKA במארז של 10 כדורי שוקולד שוודיים. הם היו אלוהיים במיוחד אחרי חימום של כ-10 שניות במיקרו - קריספי מבחוץ ולבת שוקולד מבפנים!

ערכתי חיפושים לדעת מה כה מיוחד בכדורי השוקולד השוודים וגיליתי שמה שמייחד אותם הוא ששמים בהם שיבולת שועל טחונה במקום ביסקוויטים או שאריות עוגה. אז החלטתי להכין כדורי שוקולד שוודיים משלי פלוס כמה שדרוגים :


מצרכים :

100 גר' חמאה רכה
3/4 כוס אבקת סוכר
3 כפות קקאו
1 שקית של סוכר וניל
200 גר' שיבולת שועל טחונה דק
1/4 כוס אספרסו

השדרוג :

50 גר' אבקת נוגט (ניתן להשיג בחנויות מתמחות)
100 גר' ברס אגוזי לוז

לקישוט : קוקוס טחון או שקד טחון

המתכון :

1. בקערה אחת מערבבים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר, הקקאו, סוכר הוניל ושיבולת השועל עד לתערובת אחידה.
2. מוסיפים את האספרסו, אבקת הנוגט וברס אגוזי הלוז ומערבבים. במידה והתערובות עודנה יבשה ניתן להוסיף עוד אספרסו.
3. מכניסים לקירור במקרר לפחות לשעתיים.
4. מוציאים את התערובות ומכינים כדורים. מגלגלים כל כדור בקוקוס טחון או בשקד טחון.

ניתן לאחסן במקרר כשבוע.

יוצר קריספי, שוקולדי ואגוזי להפליא! ממליצה לחמם כ-10 שניות במיקרו כדי שהליבה של הכדור תהיה רכה וחמימה.

בתיאבון :)



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה