חפש בבלוג זה

יום חמישי, 17 בנובמבר 2016

שיעור בצק רבוך

ו.....בחזרה לסוגי הבצקים :) 

כעת פנינו מועדות לבצק הרבוך. לא מדובר בסוג הבצק האהוב עליי אבל בהחלט עם מילוי נכון ומקורי אני יכולה לעוף על קינוח מבצק רבוך. 

כשהייתי קטנה אהבתי מאוד אקלר קפה (פחזניות מוארכת ובתוכה קרם מוסלין קפה) ולכן ציפיתי לרגע שבו גמאני אדע להכין אקלרים ואוכל להשתעשע ולמלא אותי בשלל טעמים ומרקמים משלי. 

בשיעור הראשון של הבצק הרבוך השף אכן הכין אקלרים ובהשראת קריסטוף אדם (קונדיטור צרפתי אשף האקלרים). יצא לי לטעום מהאקלרים שלו בפאריז והם אכן טעימים. אפויים בצורה נכונה, קריספיים מבחוץ ונימוחים מבפנים ומלאים בשלל כל טוב. השף הכין אקלר קפה ופקאן בציפוי שוקולד לבן ופקאנים מקורמלים. בנוסף השף הכין שוקט (פחזנייה מתוקה ריקה מבפנים ועליה סוכר גבישי, חטיף שכל ילד ואף מבוגר בצרפת נוהג לקנות בעת מאנץ' למתוק באמצע היום), גוז'ר (פחזנייה מלוחה בטעם גבינות שאליה ניתן גם להוסיף שלל תבלינים) ופרופיטרולים (פחזניות ממולאות בקרם וניל וריבת פטל).

אין צורך לציין שכל זה היה אלוהי. בחלק המעשי הכנו בעצמו את המטעמים לעיל.

לאחר מכן בבית החלטתי להשתעשע טיפה ולהכין בעצמי פחזניות ממולאות וגוז'ר. את הגוז'ר הכנתי עם רוקפור וגאודה והוספתי תיבול של אורגנו ומעט צ'ילי. את הפחזניות מילאתי בקרם דיפלומט בשילוב ממרח השוקולד אגוזי לוז שהכנו בשיעור הקונפיסרי. הגוז'רים יצאו מעולות, חטיף מושלם ליד בירה / יין צוננים. גם הפחזניות יצאו מושלמות עם טעם אגוזי מופלא.

להלן התמונות :


מימין לשמאל : פרופיטרול, אקלרים, שו'ט וגוז'ר

הגוז'ר והשוקט שהכנתי בשיעור

הפרופיטרול והאקלרים שהכנתי בשיעור

הפחזניות שהכנתי בבית - יצאו מעט גדולות, סוג של ספגניות ממולאות רק בלי השמן והכובד של אחרי

בשיעור הבא הכנו את שני הקינוחים האהובים עליי בגזרת הבצק הרבוך - סנט הונורה ופארי ברסט. הסאנט הונורה בגרסתו הקלאסית הינו פחזניות ממולאות בקרם דיפלומט ווניל ומונחות על בצק עלים. בנוסף ישנו עיטור של קרם שנטיי וניל. הפארי ברסט הינו פחזנייה בצורה של גלגל ממולאת בקרם פרלינה ולעיתים מוסיפים לה גם ברס אגוזי לוז או פרלינה טהור כדי להוסיף מרקם נוסף - קריספי.

להלן התוצאות :


היצירות של השף!


הפארי ברסט שלי


 אז בצק רבוך יקר, היה נעים להכיר, היה שלום כי אחריך עוברים לשיעור האהוב עליי ביותר ושלו כה חיכיתי - עוגות בחושות!!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה