אז...השיעור שלו באמת(!!!!) חיכיתי הגיע - עוגות בחושות. אני מאוהבת בעוגות בחושות! אין עוגה שמתאימה יותר לקפה כמו עוגה בחושה. עוגה אשר מצד אחד נימוחה ומצד שני דורשת להיטבל בתוך קפה ולספוג את כל הארומות שלו! ארוחת ה-4 המושלמת או יותר נכון כמו שאני קוראת לו ה-"Tea Time" המושלם הוא כוס קפה טובה ועוגה בחושה טעימה לידו!
אני אוהבת כל סוג של בחושה - פירותית, שוקולדית, אגוזית וכו'. היתרון בעוגות בחושות? קיים מגוון רב של סוגים שנוצר ליצור, טעמים שונים, לערב מרקמים וכו'. בנוסף, המתכונים לרוב פשוטים מאוד ומהירים. כל ילד בן 6 יכול להכין עוגה בחושה שלא תבייש אפילו את כריסטוף מישאלאק!
בקיצור, הגעתי לשיעור או יותר נכון קיפצתי לי לשיעור מצפה כבר לרגע של הטעימות. במהלך השיעור השף הכין שלל עוגות בחושות - מן הקלאסיות ביותר כמו עוגת גזר ותבלינים, עוגת לימון ויוזו, עוגת שוקולד (אלוהית!!), מדלנים, עוגת תפוחים (ממש כמו של סבתא!) ועד למודרניות יותר כמו עוגה בחושה עם קפה, הל ודובדבני אמרנה.
כמובן שרשמתי בעונג את המתכונים ובכל עת חשבתי מתי אכין אותם! בנוסף, השף הסביר לנו את ההיגיון שעומד מאחורי כל מתכון של בחושה ולפיכך כבר יכולתי לדמיין את העוגות שאני אמציא (ראו פוסט של עוגת התפוזים המקורמלים ולוטוס).
לאחר ההדגמה אנחנו הכנו את עוגת התפוחים, עוגת השוקולד, עוגת הלימון יוזו והמדלנים.
להלן התוצאות :
מלמעלה למטה, השף הכין : עוגה בחושה הל, קפה ודובדבני אמרנה, עוגת שוקולד, עוגת תפוחים, עוגת לימון ויוזו, עוגת גזר ותבלינים ומדלנים.
המדלנים היו מדהימים! נימוחים והורגש מצד אחד טעם הדבש ומן הצד השני העקצוץ הקל של הלימון. הזכיר לי את המדלנים של ילדותי.
אני חולה על עוגות גזר ואם היה תלוי בי הייתי מוסיפה אפילו יותר תבלינים - הל, מוסקט, ציפורן וקינמון
לעוגת הלימון והיוזו פחות התחברתי כי אני לא מחבבת כל כך יוזו אבל בהחלט היה לה טעם לימוני והיא הייתה כל כך נימוחה ואוורירית.
עוגת התפוחים הזכירה לי את העוגה שאמא שלי הייתה מכינה. עוגה חמה ומנחמת במיוחד במזג אוויר סוער שכזה.
עוגת השוקולד - גן עדן!!!!! שוקולדית ברמות, נימוחה, עסיסית, לחה כמו שצריך, פאדג'ית ואין לי עוד מילים לתאר אותה.
לבסוף עוגת ההל, קפה ודובדבני אמרנה - שילוב מעניין שרק מוכיח שניתן ליצור אינספור עוגות בחושות בטעמים שונים. אכן עוגה שאכין עוד ועוד!!!
היצירות שלי :
אני אוהבת כל סוג של בחושה - פירותית, שוקולדית, אגוזית וכו'. היתרון בעוגות בחושות? קיים מגוון רב של סוגים שנוצר ליצור, טעמים שונים, לערב מרקמים וכו'. בנוסף, המתכונים לרוב פשוטים מאוד ומהירים. כל ילד בן 6 יכול להכין עוגה בחושה שלא תבייש אפילו את כריסטוף מישאלאק!
בקיצור, הגעתי לשיעור או יותר נכון קיפצתי לי לשיעור מצפה כבר לרגע של הטעימות. במהלך השיעור השף הכין שלל עוגות בחושות - מן הקלאסיות ביותר כמו עוגת גזר ותבלינים, עוגת לימון ויוזו, עוגת שוקולד (אלוהית!!), מדלנים, עוגת תפוחים (ממש כמו של סבתא!) ועד למודרניות יותר כמו עוגה בחושה עם קפה, הל ודובדבני אמרנה.
כמובן שרשמתי בעונג את המתכונים ובכל עת חשבתי מתי אכין אותם! בנוסף, השף הסביר לנו את ההיגיון שעומד מאחורי כל מתכון של בחושה ולפיכך כבר יכולתי לדמיין את העוגות שאני אמציא (ראו פוסט של עוגת התפוזים המקורמלים ולוטוס).
לאחר ההדגמה אנחנו הכנו את עוגת התפוחים, עוגת השוקולד, עוגת הלימון יוזו והמדלנים.
להלן התוצאות :

המדלנים היו מדהימים! נימוחים והורגש מצד אחד טעם הדבש ומן הצד השני העקצוץ הקל של הלימון. הזכיר לי את המדלנים של ילדותי.
אני חולה על עוגות גזר ואם היה תלוי בי הייתי מוסיפה אפילו יותר תבלינים - הל, מוסקט, ציפורן וקינמון
לעוגת הלימון והיוזו פחות התחברתי כי אני לא מחבבת כל כך יוזו אבל בהחלט היה לה טעם לימוני והיא הייתה כל כך נימוחה ואוורירית.
עוגת התפוחים הזכירה לי את העוגה שאמא שלי הייתה מכינה. עוגה חמה ומנחמת במיוחד במזג אוויר סוער שכזה.
עוגת השוקולד - גן עדן!!!!! שוקולדית ברמות, נימוחה, עסיסית, לחה כמו שצריך, פאדג'ית ואין לי עוד מילים לתאר אותה.
לבסוף עוגת ההל, קפה ודובדבני אמרנה - שילוב מעניין שרק מוכיח שניתן ליצור אינספור עוגות בחושות בטעמים שונים. אכן עוגה שאכין עוד ועוד!!!
המדלנים
היצירות שלי :
עוגת הלימון והיוזו טרם הזיגוג
עוגת התפוחים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה