אז לפני שבוע אירחנו אני ויובל לראשונה את ההורים שלנו. לקראת המפגש המרגש ערכנו הכנות מרובות כבר 3 שבועות. קנינו אוכל בדליקטסן ובנוסף החלטתי לבשל תבשיל ולהכין קינוח פרווה. מאחר והייתי אחרי שיעור של עוגות בחושות רציתי להתנסות בנושא ולהכין בחושה טובה, קלילה וטעימה!
לא כולם אוהבים ג'ינג'רברד ואת כל התבלינים שזה מכיל ולכן החלטתי להחליף את התבלינים בממרח לוטוס שדומה בטעמו לג'ינג'רברד אך הוא יותר בקונצנזוס. בנוסף, נזכרתי בעוגת ג'ינג'רברד שאמי הייתה מכינה והייתה משלבת בה תפוזים מקורמלים שהייתה מכינה. הייתי אוכלת את כל העוגה ומפרידה את התפוזים ומשאירה אותם לסוף, כי זה היה הכי טעים! לכן החלטתי לשלב בעוגה גם תפוזים מקורמלים.
להלן המתכון :
תבנית של אינגליש קייק 28X8 ס"מ
לתפוזים המקורמלים :
3-4 תפוזים
300 מ"ל מים
300 ג' סוכר
לעוגה :
342 ג' קמח
342 ג' סוכר
342 ג' ביצים
157 ג' שמן
מיץ מתפוז אחד
גרידת תפוז
כ-3/4 מכמות התפוזים המקורמלים
צנצנת של ממרח לוטוס
2-3 כפיות של קוואנטרו (ליקר תפוזים, לפי הטעם ולא חובה)
הכנה :
1. התפוזים המקורמלים: שמים את המים ואת הסוכר בסיר. מביאים לרתיחה וכאשר הסוכר נמס מוסיפים את התפוזים. מניחים על התפוזים נייר אפייה שבו עשינו חור באמצע ליציאת האדים. מבשלים בערך כשעה (יכול להשתנות) עד שהתפוזים נהיים שקופים. מוציאים לקערה ומצננים במקרר. ניתן להכין את התפוזים יום מראש ולשמור במקרר.
2. העוגה: בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים יחד את הביצים והסוכר טוב טוב במהירות גבוהה יחסית, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ותפוחה יחסית.
3. לאחר מכן תוך הפעלת המיקסר, מזרזפים את השמן עד לאיחוד (עדיין במהירות גבוהה).
4. מפסיקים את המיקסר. מוסיפים ידנית את מיץ התפוזים והקמח בהדרגה כלומר, חצי ממיץ התפוזים וחצי מהקמח, מקפלים ואז חצי מהמיץ וחצי מהקמח וממשיכים לקפל.
5. כשתערובת אחידה מוסיפים את גרידת התפוז וממרח הלוטוס וממשיכים לקפל היטב.
6. לוקחים כ-3/4 מכמות התפוזים שהכנו (שומרים את הסירופ!), חותכים לרבעים, מוסיפים לעוגה ומוסיפים את הקוואנטרו. מקפלים עד איחוד.
7. מוזגים לתבנית ומכניסים לאפייה כשעה ב-170 מעלות. מדי פעם נועצים קיסם ובודקים - אם הקיסם יוצא לח ממשיכים באפייה אם הקיסם יוצא עם פירורים לחים ניתן להפסיק את האפייה.
8. בעוד שהעוגה חמה, מברישים אותה היטב עם הסירופ הקר של התפוזים. הערה: חשוב שיהיה ניגוד בין הסירופ לעוגה כלומר, או שהעוגה קרה והסירופ חם או שהעוגה חמה והסירופ קר. כך שאם הכנתם את העוגה יום מראש, באותו היום חממו את הסירופ והברישו אותה.
9. מקשטים את העוגה בחלקה העליון בפרוסות התפוזים הנותרות.
גיוונים : כמובן שניתן להוסיף אגוזים או פירות יבשים למיניהם. ניתן גם להוסיף פצפוצי שוקולד. העוגה יוצאת נימוחה וקלילה להפליא!
המלצה שלי היא להכין את העוגה יום לפני כך הטעמים מתפתחים טוב יותר!
לא כולם אוהבים ג'ינג'רברד ואת כל התבלינים שזה מכיל ולכן החלטתי להחליף את התבלינים בממרח לוטוס שדומה בטעמו לג'ינג'רברד אך הוא יותר בקונצנזוס. בנוסף, נזכרתי בעוגת ג'ינג'רברד שאמי הייתה מכינה והייתה משלבת בה תפוזים מקורמלים שהייתה מכינה. הייתי אוכלת את כל העוגה ומפרידה את התפוזים ומשאירה אותם לסוף, כי זה היה הכי טעים! לכן החלטתי לשלב בעוגה גם תפוזים מקורמלים.
להלן המתכון :
תבנית של אינגליש קייק 28X8 ס"מ
לתפוזים המקורמלים :
3-4 תפוזים
300 מ"ל מים
300 ג' סוכר
לעוגה :
342 ג' קמח
342 ג' סוכר
342 ג' ביצים
157 ג' שמן
מיץ מתפוז אחד
גרידת תפוז
כ-3/4 מכמות התפוזים המקורמלים
צנצנת של ממרח לוטוס
2-3 כפיות של קוואנטרו (ליקר תפוזים, לפי הטעם ולא חובה)
הכנה :
1. התפוזים המקורמלים: שמים את המים ואת הסוכר בסיר. מביאים לרתיחה וכאשר הסוכר נמס מוסיפים את התפוזים. מניחים על התפוזים נייר אפייה שבו עשינו חור באמצע ליציאת האדים. מבשלים בערך כשעה (יכול להשתנות) עד שהתפוזים נהיים שקופים. מוציאים לקערה ומצננים במקרר. ניתן להכין את התפוזים יום מראש ולשמור במקרר.
2. העוגה: בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים יחד את הביצים והסוכר טוב טוב במהירות גבוהה יחסית, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ותפוחה יחסית.
3. לאחר מכן תוך הפעלת המיקסר, מזרזפים את השמן עד לאיחוד (עדיין במהירות גבוהה).
4. מפסיקים את המיקסר. מוסיפים ידנית את מיץ התפוזים והקמח בהדרגה כלומר, חצי ממיץ התפוזים וחצי מהקמח, מקפלים ואז חצי מהמיץ וחצי מהקמח וממשיכים לקפל.
5. כשתערובת אחידה מוסיפים את גרידת התפוז וממרח הלוטוס וממשיכים לקפל היטב.
6. לוקחים כ-3/4 מכמות התפוזים שהכנו (שומרים את הסירופ!), חותכים לרבעים, מוסיפים לעוגה ומוסיפים את הקוואנטרו. מקפלים עד איחוד.
7. מוזגים לתבנית ומכניסים לאפייה כשעה ב-170 מעלות. מדי פעם נועצים קיסם ובודקים - אם הקיסם יוצא לח ממשיכים באפייה אם הקיסם יוצא עם פירורים לחים ניתן להפסיק את האפייה.
8. בעוד שהעוגה חמה, מברישים אותה היטב עם הסירופ הקר של התפוזים. הערה: חשוב שיהיה ניגוד בין הסירופ לעוגה כלומר, או שהעוגה קרה והסירופ חם או שהעוגה חמה והסירופ קר. כך שאם הכנתם את העוגה יום מראש, באותו היום חממו את הסירופ והברישו אותה.
9. מקשטים את העוגה בחלקה העליון בפרוסות התפוזים הנותרות.
גיוונים : כמובן שניתן להוסיף אגוזים או פירות יבשים למיניהם. ניתן גם להוסיף פצפוצי שוקולד. העוגה יוצאת נימוחה וקלילה להפליא!
המלצה שלי היא להכין את העוגה יום לפני כך הטעמים מתפתחים טוב יותר!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה