אז עכשיו שסיימנו להכין עוגיות וללמוד על חומרי הגלם והטכניקות השונות הגיע הזמן להתקדם. לא בהרבה, אבל להתקדם. אז הגענו לשלושה שיעורים על בצק פריך. בצק פריך בכל צורותיו - מתוק ומלוח.
בשיעור הראשון של הבצק הפריך השף לימד אותנו להכין שני טארטים קלאסיים ביותר - תפוחים ואגסים. טארט התפוחים היה קלאסי באמת אולם טארט האגסים היה בגרסה "פרועה" יותר - אגסים שקורמלו והושקו בליקר אגסים.
הגענו לשיעור וראשית התחלנו בחלק העיוני והיבש יותר - מהו בצק פריך, ממה הוא מורכב, טכניקות וכו'. לאחר מכן התחלנו בהדגמה כאשר אנו עוקבים אחר כל צעד של השף ומתעדים זאת בדפי המתכון. השף לימד אותנו את טכניקת הפונסרז' כלומר, טכניקה ובה מכניסה את הבצק הפריך לרינג, מהדקים אותו אליו כמו שצריך כך שתיווצרנה זוויות של 90 מעלות בדפנות. כך כאשר הטארט יחולץ מהרינג הוא ייראה מושלם. כמובן שהשף הדגים זאת בצורה מושלמת ובמהירות, מה שלנו לקח טיפה יותר זמן אבל היו תוצאות מרשימות ביותר.
אז כרגיל לאחר ההדגמה מגיע החלק המעשי. שוב הייתי לחוצה שהרי בשיעור העוגיות רצתי אחרי הזמן וכעת רציתי להראות שהשתפרתי, להוכיח את עצמי ולהיות בקצב יחד עם הראשונים. אבל, לא קרה! שוב התעכבתי מעט בגלל ה-OCD שלי לסדר וניקיון במטבח (יש שיאמרו בזכות!) וכרגיל הייתי בין האחרונים. גם הפעם זה קצת הפריע לי ואיכזב אותי. אבל, בסוף אני חייבת לומר שזה השתלם ויצא לי טארט אגסים יפה מאוד ובעיקר מעלף בטעמו. האגסים קורמלו ושמרו על צורתם, שקעו בתוך קרם שקדים מדהים במרקמו ובטעמו, ליקר האגסים הדגיש את טעם האגסים ותחתית הסאבלה ברטון הייתה פריכה וחמאתית להפליא. בקיצור - הצלחה!
בשיעור שלאחר מכן, הכנו טארטלטים (טארטים אישיים) עם פירות יער וקיש בצל. אני חייבת להודות שאני לא טיפוס של קישים יותר מדי ובעיקר של קיש בצל. אבל, ויש אבל גדול מאוד! הקיש הזה - היא מושלם! טעם מדהים ואין לי מספיק מילים לתאר אותו. בן זוגי שטעם אותו עד היום מבקש שאכין אותו שוב!
גם כאן תרגלנו את טכניקת הפונסאז', בכינו לא מעט בקילוף הבצל ובישולו ואכן היה מענג לראות את הבנים מזילים דמעה וגם את השף :)
וזהו בגזרת הבצק הפריך - נראה לי שמיצינו ונעבור לבצק אחר והאהובים עליי ביותר - בצק עלים!!
בשיעור הראשון של הבצק הפריך השף לימד אותנו להכין שני טארטים קלאסיים ביותר - תפוחים ואגסים. טארט התפוחים היה קלאסי באמת אולם טארט האגסים היה בגרסה "פרועה" יותר - אגסים שקורמלו והושקו בליקר אגסים.
הגענו לשיעור וראשית התחלנו בחלק העיוני והיבש יותר - מהו בצק פריך, ממה הוא מורכב, טכניקות וכו'. לאחר מכן התחלנו בהדגמה כאשר אנו עוקבים אחר כל צעד של השף ומתעדים זאת בדפי המתכון. השף לימד אותנו את טכניקת הפונסרז' כלומר, טכניקה ובה מכניסה את הבצק הפריך לרינג, מהדקים אותו אליו כמו שצריך כך שתיווצרנה זוויות של 90 מעלות בדפנות. כך כאשר הטארט יחולץ מהרינג הוא ייראה מושלם. כמובן שהשף הדגים זאת בצורה מושלמת ובמהירות, מה שלנו לקח טיפה יותר זמן אבל היו תוצאות מרשימות ביותר.
אז כרגיל לאחר ההדגמה מגיע החלק המעשי. שוב הייתי לחוצה שהרי בשיעור העוגיות רצתי אחרי הזמן וכעת רציתי להראות שהשתפרתי, להוכיח את עצמי ולהיות בקצב יחד עם הראשונים. אבל, לא קרה! שוב התעכבתי מעט בגלל ה-OCD שלי לסדר וניקיון במטבח (יש שיאמרו בזכות!) וכרגיל הייתי בין האחרונים. גם הפעם זה קצת הפריע לי ואיכזב אותי. אבל, בסוף אני חייבת לומר שזה השתלם ויצא לי טארט אגסים יפה מאוד ובעיקר מעלף בטעמו. האגסים קורמלו ושמרו על צורתם, שקעו בתוך קרם שקדים מדהים במרקמו ובטעמו, ליקר האגסים הדגיש את טעם האגסים ותחתית הסאבלה ברטון הייתה פריכה וחמאתית להפליא. בקיצור - הצלחה!
טארט אגסים פרוע שאני הכנתי.
טארט האגסים והתפוחים של השף
בשיעור שלאחר מכן, הכנו טארטלטים (טארטים אישיים) עם פירות יער וקיש בצל. אני חייבת להודות שאני לא טיפוס של קישים יותר מדי ובעיקר של קיש בצל. אבל, ויש אבל גדול מאוד! הקיש הזה - היא מושלם! טעם מדהים ואין לי מספיק מילים לתאר אותו. בן זוגי שטעם אותו עד היום מבקש שאכין אותו שוב!
גם כאן תרגלנו את טכניקת הפונסאז', בכינו לא מעט בקילוף הבצל ובישולו ואכן היה מענג לראות את הבנים מזילים דמעה וגם את השף :)
יצירתו של השף
היצירה שלי :)
בשיעור האחרון של הבצק הפריך הכנו עוד שני טארטים מתוקים - טארט שוקולד וטארט לימון. אני אישית מאוד לא מחבבת טארט לימון. יש לי בעיה עם לימונים ופירות הדר אבל בעיקר עם לימון! החמיצות לא עושה לי טוב ומעוותת לי את הפנים. לכן, אני יכולה לומר שזה אחד השיעורים שפחות אהבתי. השף הדגים את הטארט שוקולד ולימון ואנו הכנו את טארט הלימון. הייתי מעדיפה להכין את השוקולד. אבל לא נורא! גם ההכנה הייתה חוויה כמו תמיד. כבר בשיעור הזה התחלתי להרגיש שקצב העבודה שלי מעט משתפר וגם אם הייתי בין האחרונים כבר הפסקתי להרגיש רע עם זה. החזרתי את טארט הלימון הבייתה ומסתבר שגם יובל לא כל כך חיבב את טעם הלימון. בכל מקרה, טוב לדעת את המתכון לטארט הלימון שכן בעתיד אוכל ליישם אותו עם טעמים אחרים ופירות אחרים. כמובן שהרעיונות כבר בראשי אבל טרם אחשוף אותם.
טארט הלימון שלי :)
וזהו בגזרת הבצק הפריך - נראה לי שמיצינו ונעבור לבצק אחר והאהובים עליי ביותר - בצק עלים!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה