חפש בבלוג זה

יום רביעי, 2 בנובמבר 2016

התנסות ראשונה בבית - עוגיות פלורנטין

חלק מהעוגיות שהכין השף בשיעור העוגיות היו עוגיות פלורנטין. עוגיות חמאה בצורת שמש אשר כולאות בתוכן תערובת של שקדים בקרמל. רציתי להכין אותן גם בבית. אני מאוד אוהבת את העוגיות האלו. בצרפת, אני ואמי נוהגות לקנות את עוגיות הפלורנטין של פייר הרמה והן פשוט מופלאות.

הקרמל לא מתוק מדי, העוגייה קריספית וחמאתית ובסה"כ מדובר בעוגייה קלילה מאוד שמתאימה מאוד לספל תה/קפה.

לצורך הכנת העוגיות, רכשתי צנטר "סולטן". מדובר בצנטר מיוחד עבור העוגיות הללו, מצרך נדיר ויקר אך בהחלט ישמש אותי פעמים רבות בעתיד. השקעה נאה לטווח הארוך.

ואז, ניגשתי להכנת העוגיות. עקבתי אחר כל שלב שרשמתי במתכון בשיעור ההדגמה. הכנתי את הקרמל, ערבבתי לו תערובת של שקדים והכנסתי לקירור. לאחר מכן הכנתי את בצק העוגיות, העברתי לשק זילוף עם הצנטר המפורסם. וכאן, התחיל החלק הקשה (שהייתי בטוחה שלא יהיה כזה קשה). מסתבר שעבודת הזילוף איננה כה פשוטה. כאשר רואים את השף עושה זאת, זה נראה מאוד קל אבל שוכחים שהשף עשה זאת אלפי פעמים קודם לכן ויש לו שנים של אימונים מאחוריו. 

אז זילפתי, הכי טוב שיכולתי. לא כל העוגיות יצאו אחידות, חלק יצאו קטועות אבל באמת שהשתדלתי. לבסוף הוספתי את הקרמל הקר והכנסתי לתנור.

התוצאה לא הייתה כה מרשימה כמו של השף אבל לפעם ראשונה אכן הייתה טובה ומאוד טעימה (אומרים שזה יותר חשוב מהויז'ואל לא?).

להלן התמונה,


ועכשיו למבחן הטעימה - העוגיות יצאו מושלמות! דקיקות, קלילות ובמתיקות מעודנת. מושלמות לקפה. גם יובל אישר :)

2 תגובות:

  1. היי בוודאי :) הנה המתכון :

    מצרכים :
    לבצק :
    130 גר חמאה
    190 גר א.סוכר
    80 גר חלבון
    200 גר קמח

    במיקסר עם וו גיטרה - חמאה + סוכר עד הקרמה.לאחר מכן את החלבון בהדרגה עד שמגיעים למרקם של קרם אחיד. לבסוף מוסיפים את הקמח המנופה עד לאיחוד. ממלאים שק זילוף עם צנתר סולטן.
    מזלפים על מגש עם נייר אפייה ומניחים לייבוש בחוץ.

    לנוגטין:
    150 גר סוכר
    50 גר דבש
    160 גר שמנת
    זסט לימון
    100 גר שקדים פרוסים
    50 גר צנוברים

    בסיר - סוכר+דבש+שמנת מבשלים עד טמפ' של 118 מעלות. לאחר מכן מוסיפים את האגוזים והלימון ומערבבים היטב. משטחים על משטח סיליקון ומכניסים למקפיא להתייצבות.

    לבסוף, על קרש חיתוך חותכים קוביות נוגטין בגודל 1X1 ומכניסים כל ריבוע לעוגייה. מכניסים לאפייה ב-160 מעלות כ-12 דק עד הזהבה. מומלץ במחצית האפייה לסובב את המגש.

    השבמחק